Pomagala poput bolesničkog kreveta, hodalice, wc stolice, antidekubitalnog madraca, daske za kadu i sl. doprinose udobnosti života oboljelog što je jedan od važnih ciljeva i posebnosti palijativne skrbi.

Njihovo korištenje pomaže u očuvanju autonomije bolesnika kako bi do zadnjeg bio što je više samostalan te  što prisutniji tijelom i duhom u aktivnostima obitelji u kojima bez pomagala ne bi više mogao sudjelovati ili bi mu to bilo jako teško.

Zato za donacije koje prikupimo uvijek izdvojimo dio kako bismo obogatili našu posudionicu.

  • Pomagala posuđujemo na period od 6 mjeseci po isteku kojeg se potrebno javiti radi produženja korištenja
  • Prijevoz pomagala organizira obitelj, a obitelj je obvezna organizirati i povrat pomagala
  • Posudionica se nalazi na adresi Nova cesta 35, Zagreb
  • Nakon dogovora o preuzimanju pomagala potrebno je ispuniti i potpisati obrazac za posudbu osobno ili poslati putem e-maila

Za posudbu pomagala osobama koje trebaju palijativnu skrb možete se obratiti na:
telefonske brojeve: 01 5588 917 ili 091 488 9999,
e-mail: katica.harabajs@laverna.hr i info@laverna.hr
Posudionicu vodi: Katica Harabajs, administrativna tajnica

Hodalica i invalidska kolica mogu doprinijeti većoj pokretljivosti i odgoditi cjelodnevno ležanje oboljelog, a bolesnički krevet osim što oboljelom pruža udobnost ležanja, može olakšati i objedovanje iz poluležećeg položaja, te članovima obitelji koji njeguju oboljelog lakše okretanje radi obavljanja higijene i njege.  Udobnijem cjelodnevnom ležanju i prevenciji nastanka dekubitalnih rana doprinosi antidekubitalni madrac koji se preko HZZO-a može dobiti tek u slučaju da osoba već ima rane. U našoj posudionici umirućima su dostupna i pomagala poput: wc stolica, povišenje za wc školjku, daska za kadu.

Često nakon smrti bliske osobe obitelj udruzi donira prestale pelene. Stoga nam se možete obratiti i u slučaju da nemate dovoljnu količinu pelena za vašeg oboljelog.

Posudionicu održavaju volonteri.

Veliki dio pomagala koje dalje posuđujemo je doniran.

Možete i donirati pomagalo koje više ne trebate i tako još nekome pomoći.

Nerijetko oboljeli ili netko od članova obitelji zaziru od uporabe ovih pomagala te odgađaju njihovu uporabu. Ohrabrujemo vas da otvoreno razgovarate s članovima svoje obitelji te da premostite predrasude i tako olakšate sebi i svojim bližnjima.

Pratite nas!
Top
Doniraj