Mr. sc. Blaženka Eror Matić , predsjednica

Jedna je od začetnica organiziranja volontera u palijativnoj skrbi unutar Franjevačkog svjetovnog reda 2009., a od osnivanja udruge 2017. predsjednica je udruge Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna.

Blaženka, ekonomistica po struci, vrijedno godinama pronalazi načine prikupljanja donacija i sredstava za provođenje aktivnosti. Kao predsjednica, preuzela je vodeću ulogu i odgovornost u provedbi i razvoju svih aktivnosti udruge. Kroz aktivnosti La Verne i njen osobni angažman veliki trud ulaže i daje svoj doprinos razvoju sustava palijativne skrbi u Gradu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

Blaženka je blaga i srdačna, uvijek nasmijana i optimistična, s beskrajnom vjerom u ljude i dobro. Na taj način svima nama u okolini, volonterima i ljudima s kojima surađuje, prenosi svoj optimizam i želju da se trudimo i dajemo još više. Blaženka je odgovorna i vrijedna osoba, osoba od povjerenja i uvijek spremna ponoći. U svemu vidi priliku za dobro i stvaranje pozitivnog iz negativnog, prilike iz problema.

„…jedan dio vremena trebamo odvojiti za dobrobit zajednice u kojoj živimo, svoje talente trebamo dati na raspolaganje kako bismo unaprijedili i uljepšali svijet u kojem živimo.“

Blaženka

 

Olivera Kapetanović, dipl. socijalna radnica i psihoterapeut, voditeljica savjetovališta

Olivera za nas radi od ožujka 2011. kada je kao dipl. socijalna radnica počela s koordinacijom volontera u palijativnoj  skrbi, individualnim radom s osobama u potrebi za palijativnom skrbi te vođenjem supervizijske podrške za volontere.

Svojom raspoloživošću za potrebe volontera, suosjećajnošću, stručnom i ljudskom podrškom koju im pruža Olivera je jedna od zalužnih za veliki broj dugoročnih volontera koji su aktivni od samih početaka.

Sudjelovala je u uspostavi suradnje s važnim dionicima palijativne skrbi iz sustava čemu intenzivno dorpinosi i danas. Inicirala je pokretanje supervizijske podrške za stručnjake u palijativnoj skrbi te pokretanje Savjetovališta za podršku teško oboljelima i članovima njihovih obitelji sa Službom za podršku u žalovanju koje kao psihoterapeut i vodi.

Organizira i vodi edukacije o palijativnoj skrbi za volontere i stručnjake. Radi na razvoju i promociji aktivnosti udruge kao i palijativne skrbi.

„ Pozabaviti se emocijama uslijed teške bolesti u obitelji može biti zahtijevno i teško ali značajno može obogatiti zadnje dane života, može pomoći u hvatanju u koštac s onim što osoba još želi napraviti, doprinijeti obiteljskom zajedništvu i pomoći u pripremi na rastanak. „

Olivera 

 

Kristina Jadrijević-Cvrlje, prof. filozofije i religijske kulture, koordinatorica volontera

Kristina nam se kao volonterka pridružila u rujnu 2015. Od osnutka udruge 2017. godine obavlja funkciju tajnice i blagajnice udruge. Prošla je brojne edukacije te bila prisutna na većini sastanaka supervizijske podrške za volontere.

Prilikom uvođenja programa volontiranja na palijativnom odjelu Specijalne bolnice za plućne bolesti 2019. godine Kristina je bila prva volonterka koja je obilazila pacijente na odjelu te provodila vrijeme s njima u razgovoru i podršci. Krajem 2022. ovo iskustvo koristilo joj je kao volonterki pri uvođenju volontiranja s osobama koje trebaju palijativnu skrb, a zbrinute su u  Domu za starije osobe Trešnjevka i podružnici Drenovačka.

Nije bilo druge nego da je s 1. listopadom 2023. zaposlimo kao koordinatoricu volontera. Danas u udruzi svoje bogato volontersko iskustvo i stečena znanja koristi u radu s volonterima radeći na poslovima regrutacije, koordinacije i zadržavanja volontera te koordincije volontera i korisnika. Pomaže u organizaciji edukacije volontera te sudjeluje kao predavač. Kristina odgovara i na telefonske pozive korisnika, osluškujući njihove potrebe koordinira podršku koju im možemo pružiti. Sudjeluje u svim aktivnostima suradnje s partnerima i suradnicima.

„Za volontiranje u palijativnoj skrbi odlučila sam se jer želim učiniti nešto lijepo za Krista i čovjeka.  K tomu još uvijek svim srcem težim i kao koordinatorica volontera.“

Kristina

 Katica Harabajs – administrativna tajnica i voditeljica posudionice pomagala

 Katica nam se pridružila u lipnju 2022. godine. Zahvalna što joj se pružila prilika raditi u neprofitnoj organizaciji koja je posvećena palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima. Katica vodi evidencije korisnika, volontera i volonterskih sati, donatora. Sudjeluje u vođenju blagajničkog poslovanja udruge te izradi financijskih izvještaja. Osigurava da udruga uvijek ima potrebne materijale, usluge i resurse kako bi nastavila svoju važnu misiju.

Administrativna tajnica nije samo osoba koja sjedi za stolom i upisuje podatke. Ona je i osoba koja razgovara s pacijentima i obiteljima. Njezina topla i suosjećajna priroda omogućava joj da se poveže s ljudima i pruži im podršku u teškim trenucima. Ona je osoba u koju se u potpunosti mogu pouzdati i volonteri jer je za njih uvijek na raspolaganju.

Njeguje komunikaciju s donatorima kako bi oni imali povratnu informaciju o uloženim sredstvima i kako bismo mi imali njihovu kontinuiranu podršku.

Katica je odgovorna i organizirana, empatična i suosjećajna, pouzdana i strpljiva. Njen rad i predanost čine je bitnom osobom u ostvarivanju misije naše udruge pružajući podršku onima kojima je najpotrebnije.

”U palijativnoj skrbi, svaki trenutak je prilika za suosjećanje, utjehu i iskrenu podršku. Ona me oplemenjuje toliko da svaki dan doživljavam kao poziv da pružim ljubav i podršku onima koji su na kraju svoga života.”

Katica

 

Pratite nas!
Top
Doniraj