Volonteri u palijativnoj skrbi

LA VERNA

 VIZIJA

DA NITI JEDAN ČOVJEK NE UMRE OSAMLJEN,
VEĆ U OZRAČJU LJUBAVI, MIRA I PAŽNJE

 MISIJA

NUDEĆI SVOJU PRISUTNOSTI PRUŽAMO POMOĆ I SUOSJEĆANJE OSOBAMA
KOJE BOLUJU OD TEŠKIH NEIZLJEČIVIH BOLESTI I NJIHOVIM OBITELJIMA
OLAKŠAVAJUĆI TAKO NJIHOVU PATNJU

  • Volonteri i zaposlenici La Verne su uz bolesnike i njihove obitelji kad prestane aktivno liječenje bolesti
  • „Mi smo poput dobrih susjeda!“

VRIJEDNOSTI 

  • Spremni smo s vama podijeliti vaše patnje
  • Zajedništvo – Dajemo sebe drugima i nosimo teret zajedno
  • Svaku osobu vidimo kao dar, baš nama poslanu
  • Pozornost svraćamo najpotrebitijima
  • Radost – Svojom prisutnošću želimo utješiti i razvedriti
  • Ljubimo sve i svakoga ne čineći razlike, ovdje i posvuda
  • Vjerujemo u dostojanstvo svakog čovjeka do njegovog prirodnog kraja njegova života

 La Verna pruža podršku teško i neizlječivo bolesnima te umirućima na području Grada Zagreba. Usluge našeg volonterskog tima, savjetovališta, službe za podršku u žalovanju te posudbe ortopedskih pomagala potpuno su besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje.

U središtu  palijativne skrbi ublažavanje je boli i  ostalih simptoma koji uzrokuju  tjelesnu, psihosocijalnu ili duhovnu patnju. Palijativna skrb obuhvaća i pomoć obitelji tijekom bolesti ali i u procesu žalovanja.

Glavni je cilj poboljšanje kvalitete života bolesnika suočenog s neizlječivom bolešću te njegove obitelji. U prvom planu nam je teško oboljela osoba i njegova obitelj.

Palijativna skrb niti skraćuje niti produžuje život, ali poboljšanjem bolesnikove kvalitete života može utjecati i na sam tijek bolesti.

Rad La Verne obuhvaća različite aktivnosti:

VOLONTERSKI TIM – pruža psihosocijalnu i duhovnu podršku umirućima i članovima njihovih obitelji posjećujući ih u njihovim domovima, na palijativnom odjelu Specijalne bolnice za plućne bolesti te u Domu za starije osobe Trešnjevka Zagreb.

SAVJETOVALIŠTE – stručna osoba pruža savjetodavnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku oboljelima i članovima njihovih obitelji u nošenju s teškoćama bolesti i skrbi o oboljelom.

Služba za podršku u žalovanju dio je savjetovališta, a služi kako bi oni kojima je preminula bliska osoba mogli zatražiti i dobiti stručnu podršku i pomoć tijekom procesa žalovanja.

POSUDIONICA ORTOPEDSKIH POMAGALA – pomagala poput bolesničkog kreveta, wc stolice, hodalice, invalidskih kolica, nastavaak za kadu i drugih sličnih pomagala posuđujemo kako bismo našim korisnicima, oboljelima i članovima obitelji koji o njima brinu,  olakšali težinu života s bolesti i njenim posljedicama.

SURADNJA SA SLUŽBAMA PALIJATIVNE SKRBI – U palijativnoj skrbi izuzetno je važan timski pristup u čijem je središtu dobrobit bolesnika  i njegove obitelji. Zbog toga smo ponosni na suradnju koju smo s vremenom izgradili sa zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Svakodnevno surađujemo s koordinatoricama palijativne skrbi i mobilnim palijativnim timovima domova zdravlja te službama palijativne skrbi u bolnicama s kojima zajedno nastojimo učiniti palijativnu skrb što kvalitetnijom i cjelovitijom za naše sugrađane.

Obratite nam se kako bismo vama ili vama bliskoj osobi pružili stručnu pomoć i podršku te pomogli ostvariti zdravstvenu, psihosocijalnu ili duhovnu potporu u teškoj ili neizlječivoj bolesti kao i stručnu podršku u žalovanju.

Pratite nas!
Top
Doniraj