Akcija Začin ljubavi

Uz krilaticu Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“ od 11. rujna 2020. provodimo akciju u sklopu koje možete donirati začinsko bilje palijativnim bolesnicima kao znak pažnje i potpore.

Ispunjavanjem obrasca i uplatom donacije udruzi u minimalnom iznosu od 35 kuna nekome možete uljepšati dan i pružiti potporu kada im je najpotrebnije. Volonteri udruge dostavit će lončanicu sa začinskim biljem bolesniku kojeg poznajete, a u suprotnom će samostalno izabrati nekoga koga obilaze.

S obzirom na epidemiološku situaciju, bolesnici su dodatno izolirani od društva, čime ova akcija za njih ima još veću važnost u trenutcima kada im je potrebna ljudska toplina.

Ako želite sudjelovati, kliknite ovdje.


Od četvrtka 9.1. 2020. u 17h u udruzi La Verna, Jurišićeva 1, 5. kat počinjemo s Grupom podrške oboljelima i članovima obitelji palijativnih bolesnika, a u sklopu rada našeg Savjetovališta.

Prilika je to za razgovor i proradu najčešćih teškoća i nedoumica kad je riječ o teškoj dijagnozi i prognozi, kako razgovarati s bližnjima o tome, kako skrbiti, koje su poteškoće i kako ih nadići, kako planirati skrb, kako se nositi s teškoćama bolesti i nadolazećim gubitkom, što i kako poduzeti i kako izdržati kada stvari ne idu po planu, kako pomoći ranjivim članovima unutar vlastite obitelji, itd.

U sklopu našeg Savjetovališta djeluje i Služba za podršku u žalovanju, te od ponedjeljka 13.1.2020. u 17h počinjemo s Grupom podrške u žalovanju.
Službe podrške u žalovanju uobičajen su dio palijativne skrbi. Želimo potaknuti ljude da obrate pažnju na svoj proces žalovanja kao i na žalovanje njihovih bližnjih, te im pružiti priliku da prorađuju svoj gubitak i tugu i uhvate se u koštac s onim što ih muči u vezi sa smrću bliske osobe kako bi se lakše vratili iz samoće, izolacije i isključenosti u svakodnevni životni i društveni ritam.
 
Naše Savjetovalište otvoreno je svaki radni dan od 8-16h gdje se može obratiti i potražiti stručnu pomoć individualno ili u grupi. 
 
Individualni termin kao i više informacija o grupnoj podršci može se dobiti na 099/312-7749 i na palijativa.laverna@gmail.com.
Želite li nas podržati? Više informacija pronađite ovdje
Pratite nas!
Top
Doniraj