Donacijska izložba slika Vladimira Njunjića

U listopadu (u razdoblju od 3. do 24. 10.2022) u knjižnici Bogdana Ogrizovića bit će otvorena donacijska izložba slika Vladimira Njunjića, člana Hrvatskog likovnog društva (HLD). Umjetnik koji nas je napustio prošle godine za života je odlučio darovati odabrane slike La Verni i Udruzi za prevenciju prekomjerne težine (UPPT), jer mu je želja bila da donacijskom izložbom prikupi sredstva koja će pomoći radu obje udruge.

Zahvalni smo što će se ta izložba, na kojoj će biti izloženo 37 slika, realizirati uz veliki angažman Sonje Njunjić, supruge pokojnog slikara.

Vlasnikom odabrane slike možete postati i prije otvorenja izložbe, a zainteresirani mogu slike pogledati i preuzeti u dogovoru s gospođom Sonjom. Kontaktirati ju možete na broj 091 482 8237 i dobit ćete sve informacije.

Iznosi moguće donacije za jednu umjetničku sliku su od 2.000 kn, a slike možete pogledati na sljedećim poveznicama:
Prvi album
Drugi album
Treći album

S radošću Vas pozivamo na otvorenje izložbe koja će biti u petak  7. listopada 2022. u 18 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića kada ćemo u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom organizirati i okrugli stol na temu: „Liječimo srca i zajednicu – žalovanje“.

Pozivamo Vas i na Cvjetni trg dana 8.listopada 2022. od 10 do 14 sati da zajedno s nama obilježite Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi. Tu ćete u našoj akciji „ZaČin ljubavi“ moći dobiti informacije o palijativnoj skrbi i našim aktivnostima, a moći ćete nabaviti i začinsko bilje na koji način ćete moći podržati rad naše udruge. Zahvaljujemo Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom na suorganizaciji ove akcije. Sponzor je Zagrebački holding kojemu se zahvaljujemo jer nam besplatno ustupa štandove.

Bolest i starenje u životu pojedinaca i njihovih obitelji unosi velike promjene. Osim toga, pogrešno je stereotipno mišljenje u javnosti da je to sve normalno i da o tim ljudima ne treba posebna briga jer su na kraju života. Takve osobe su često stigmatizirane što otežava njima i njihovim obiteljima zadnje dane života. Protiv toga se svi zajedno trebamo boriti, pomagati ljudima koji brinu o bolesnima i starijim i nemoćnim osobama. Prikupimo sredstva za udrugu i ljude koji nesebično daju svoje vrijeme da bi pomogli drugima. Zato je Vladimir Njunić kao veliki humanitarac svoja djela često poklanjao u humanitarne svrhe pa eto sad mi nastavljamo njegovu misiju.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas!
Top
Doniraj